Aardewerk-Museum Petrus Regout

In dit museum vindt U een uitgebreide aardewerk verzameling van Petrus Regout in Wit en Creme. De huidige verzameling is in ongeveer 32 jaar opgebouwd. De verzameling bestaat o.a. uit spoelkommen, nachtspiegels, koffiepotten, melkbekers, enz. enz., teveel om op te noemen.
Petrus Regout maakte het aardewerk tussen ±1850 en 1969. Elk echt stuk is te herkennen aan een specifieke Petrus Regout stempel. In de meeste gevallen is - weliswaar verscholen- ook het jaartal afgedrukt waarin het is gemaakt.

Tevens is er sinds kort een verzameling van Baardman olie-azijn en wijn kruiken. Dit zijn opgravingen van de 16e tot de 19e eeuw.

Wij stellen u graag in de gelegenheid onze aardewerk verzameling te komen bezichtigen. Tijdens het bezoek vertellen wij u graag alles wat u over dit bijzondere aardewerk wilt weten.

Tevens is er dan de gelegenheid om aardewerk van Petrus Regout te kopen. Wellicht is er iets bij waar u al lang naar op zoek was.

Tijdens de Culturele Open Dag zijn de deuren de gehele dag geopend.

Om onze bezoekers voldoende aandacht te kunnen schenken stellen wij het op prijs dat u vooraf even belt om een afspraak te maken. Zowel individuele bezoekers als ook groepen zijn van harte welkom. Dus bel en kom eens bij ons aan.

Terug naar alle deelnemersLeden.htmlLeden.htmlshapeimage_2_link_0

Webdesign 2016 goudsmidmargriet.com